~ ~ ~ ~ ~
אני מוצאת את הדרך לחבר לכל ילד את המוזיקה המתאימה שתגרום לו לפתוח את היצירתיות שבתוכו, לזרום במשחק ספונטני, ותוך כדי המשחק הזה לפתור בעיות אמיתיות.יש ילדים שיתחברו לדמויות אגדתיות כמו נסיך ונסיכה, מכשפה או קוסם, יש כאלו שיתחברו לדמויות של חיות ויש כאלה שיתחברו לאלמנטים מן הטבע כמו מים, רוח שמים וכדומה.
~ ~ ~ ~ ~
תוכניות עבודה במסגרת שיטת התרפיה של נעה בלאס
3. סיפורים מוסיקליים
4. מוסיקה קלאסית
5. קטעי ג'אז
דרך העבודה שלי
אני עובדת בדרך חווייתית מאוד בליווי אביזרים רבים ומגוונים כגון: בובות, כלי נגינה וכו'. האווירה בשיעורים נעימה ומלווה בחוש הומור רב ומסרים חיוביים.אין כישלון בשיעור, לא קיים. הדגש בלימוד הוא פיתוח הצדדים החזקים של הילד. זה גורם לצדדים חלשים יותר של הילד להתפתח בעצמם. כך, בהדרגה עולים ומתחזקים הביטחון והדימוי העצמי של הילד. הוא מרגיש טוב יותר, מחוזק ומבורך.
~ ~ ~ ~ ~
אצל כל אדם טמונים כוחות פנימיים, שאנחנו - אנשים מבוגרים, ובעיקר ילדים לא יודעים איך להגיע אליהם ולהשתמש בהם לצורך פתרון של בעיות שונות.
באמצעות תרפיה במוזיקה ניתן להגיע אל הכוחות הללו ולהפעיל אותם כך שהם יסייעו בידינו ובמיוחד לילדינו לצאת כמעט מכל בעיה.
הטיפול שלי מתמקד בילדים רגילים עם בעיות שונות כגון:
דיכאון, אי תקשורת, טראומות פיזיות ונפשיות שונות, ופחדים שונים וגם בילדים הלוקים באוטיזם ובפיגור קל ובינוני.
כל הבעיות שהוזכרו למעלה יכולות להיפתר ולהיעלם ברוב המקרים לגמרי על ידי שיטת התרפיה שבה אני נעזרת בעבודתי.
~ ~ ~ ~ ~
איך פועלת השיטה?
בחיי היום יום, נתקלים הילדים בסיטואציות שמקשות עליהם לחיות בהנאה ובזרימה, סיטואציות כגון:
-
ילד שמסרב לתקשר עם ילדים בגן, לא משתתף בחוגים.
-
ילד שאינו מגיב בהתאם כשמעליבים ותוקפים אותו.
-
ילד שמתקשה לישון בלילה כתוצאה מפחדים מחשכה.
-
ילד שמסרב להתרחץ בגלל פחדים ממים.
-
ילד שפוחד מדמות מסויימת אמיתית או דימיונית, או מחיה שלא נותנת לו מנוח בחיים היום יומיים.
~ ~ ~ ~ ~
במסגרת המפגשים הטיפוליים, ובאמצעות משחקים מוזיקליים ושימוש בבובות, כמייצגות דמויות שונות שאליהן מתחבר הילד, אנו מדמים את הסיטואציות בהם הילד מתקשה. הילד מגלה בצורה מהנה שהוא מצליח להתגבר על אותן סיטואציות.
לפעמים התהליך הוא ארוך ועלול להימשך מספר חודשים, ולפעמים מספיקים כמה שיעורים בלבד כדי לגרום לילד להרגיש יותר מאוזן, בטוח בעצמו ומוכן לחיות את החיים בהנאה ללא תסכול ופחד.
~ ~ ~ ~ ~
דוגמאות (שמות הילדים בדויים):עומר - ילד שלא דיבר עם ילדים אחרים, התחבר לדמות של פיל לצלילי "קרנבל החיות" מאת סן-סנס. הוא ישן עם בובה של פיל, הלך עם בובה של פיל והתחפש לפיל. הודות לדמות של הפיל, הוא התחיל לדבר ולתקשר עם הזולת.אור - ילד מאד מופנם וסגור, התחבר לדמות של הר לצלילי "אני אתה והעולם" מאת נעה בלאס. הוא פתח את הפה וביקש מהבובה להיכנס לתוך ההר, שאל את הבובה מה היא רואה בתוך ההר, וגילה שם עולם פנימי עשיר. בעקבות התגלית, החל להפתח כלפי ילדים אחרים.רועי - ילד שלא דיבר, התחבר לעולם הדגים מתחת למים לצלילי מוסיקת נבל. כל דג היה בעל אופי שונה, והייתה להם שפה מיוחדת במינה שלקחתי מתוך "צימבלימבה". בעזרת ההברות המשעשעות של צימבלימה הילד התחיל לדבר.
~ ~ ~ ~ ~
רומי - ילדה בעלת ביטחון עצמי נמוך, שהילדים בגן הציקו לה וצחקו עליה, התחברה לדמות של מלכה עם שרביט קסמים שהפעילה קסמים על כל מי שהפריע לה בדרך על רקע צלילי "אמא אווזה" מאת ראוול. באופן זה, רומי הצליחה להפעיל את שרביט הקסמים גם בחיים היום יומיים.לאה - ילדה מאד ביישנית ובכיינית, שלא השתתפה בפעילויות בגן, התחברה לדמות של מכשפה עפה על מטאטא, הצורחת בקול חזק ומשתוללת לצלילי "תמונות מתערוכה" מאת מוסורגסקי. דמות המכשפה חיזקה את ביטחונה העצמי, ונתנה לה מוטיבציה להשתתף בפעילויות הגן.
~ ~ ~ ~ ~
מה הכוח הטמון במוזיקה ככלי לריפוי?
אם נחשוב על עצמנו וניזכר לרגע אילו מנגינות ושירים מעוררים בנו שמחה וגורמים לנו לתחושות נעימות, או להבדיל - ניזכר במנגינות ובשירים שממש עולה בנו התנגדות להאזין להם, נוכל להבין את הרעיון המרכזי שטמון במוזיקה ככלי ריפוי.
2012 (c) אירה שיראל, כל הזכויות שמורות